FAQ’s

Bestellen

Shop bij NINALOVESWINE, waar en waneer je maar wilt! We hebben alles in het werk gesteld om het shoppen zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk te maken.

Browse op NINALOVESWINE door op de categorieën aan de bovenkant van het scherm te klikken. Zoek je iets specifieks, dan kun je in het veld met het vergrootglas een sleutelwoord invoeren.

Heb je een product gevonden dat aan je wensen voldoet? Klik op de shoppingbag voeg het artikel toe aan je virtuele shoppingbag. Door op het – of + teken te klikken, kun je meer of minder van een product toevoegen.

Je kunt op elk moment naar je shoppingbag gaan door op het icoon rechtsboven op de pagina te klikken. In de shoppingbag kun je je bestelling wijzigen, de verzendkosten bekijken en het totaalbedrag van je bestelling bekijken.

Twijfel je over een aankoop en wil je tot morgen wachten? Geen probleem! Al je items worden 7 dagen lang opgeslagen in je shoppingbag. De artikelen zijn echter niet gereserveerd, dus de producten kunnen uitverkocht raken.

Als je meer informatie over een betreffende wijn wilt hebben, klik je op het product en scroll je naar beneden. Daar vind je alle specificaties, omschrijving en eventueel ook recensies.

Heb je alles gevonden wat je zocht? Dan kun je doorgaan met het afrekenproces.

Nee, om een bestelling te plaatsen bij NINALOVESWINE hoef je geen account aan te maken. Wel is het gemakkelijk omdat je niet opnieuw je gegevens hoeft in te voeren, daarnaast kun je een wishlist bijhouden en heb je een overzicht van je eerder geplaatste bestellingen.

Ja, tijdens het afrekenproces kun je ervoor kiezen om je bestelling op een ander adres te laten leveren dan het factuuradres.

Let er wel op dat de naam waarmee je de bestelling doet, ook degene moet zijn die het pakketje aanneemt. Vanwege de nieuwe alcoholwet mogen wij het pakket niet bij je buren laten bezorgen.

Omdat we snel beginnen met het verwerken van je bestelling, kunnen we na de bevestiging geen veranderingen meer aanbrengen. Ook het afleveradres en de verzendoptie kunnen niet meer worden gewijzigd.

Mogelijk kun je echter nog wel je bestelling annuleren en een nieuwe plaatsen. Na de bestelbevestiging hebben we namelijk een korte respijtperiode.

Log in op My account en bekijk je online bestellingen onder Mijn aankopen. Als de knop ‘Bestelling annuleren’ zichtbaar is, kun je deze optie selecteren om je bestelling te annuleren. Als deze knop niet zichtbaar is, is het te laat om te annuleren omdat je bestelling al verwerkt wordt.

Het is bij NINALOVESWINE niet mogelijk voor personen die jonger zijn dan 18 jaar om alcohol te kopen. Er wordt daarom een leeftijdsverificatie toegepast tijdens het online bestelproces.

Daarnaast controleert de bezorger nogmaals de leeftijd van onze klanten bij aflevering. Ben je niet thuis? Dan brengt de PostNL-bezorger het pakket naar een PostNL-punt in de buurt. Zo kan alsnog een leeftijdsverificatie plaatsvinden bij het afhalen van een bestelling. Om deze reden mag een pakket ook niet bij de buren bezorgd worden.

NINALOVESWINE houdt zich daarnaast natuurlijk ook aan overige regels die vallen onder de nieuwe Alcoholwet die bestaan voor de verkoop van alcoholhoudende dranken. Dit is terug te lezen in onze geborgde werkwijze. Meer informatie over over dit onderwerp? Bezoek dan de website van NIX18.

Registreren & inloggen

Bovenaan iedere pagina in de header staat rechts My account. Hier kun je je ook registreren als je nog geen account hebt.

Als je je wachtwoord bent vergeten kun je op de pagina My account onder de inloggegevens ‘wachtwoord vergeten’ aanklikken en zo een nieuw wachtwoord instellen.

Als je je e-mailadres bent vergeten kun je het beste contact opnemen met info@ninaloveswine.com en je volledige naam doorgeven dan kunnen wij in ons systeem nakijken welk e-mailadres er aan het account gekoppeld zit.

Betalen

Bij NINALOVESWINE kun je betalen met iDeal, Bancontact, Belfius, KBC/CBC, MasterCard, Maestro, Visa & American Express. Jij kiest de betaalwijze die je het prettigst vindt.

Alle getoonde prijzen op onze website zijn inclusief 21% btw.

Wij maken gebruik van Mollie voor het betalingsproces. Hierdoor kunnen we garanderen dat het proces 100% veilig verloopt.

Verzenden

Je bestelling wordt, als de artikelen bij ons op voorraad zijn, binnen 2 werkdagen verzonden. In de meeste gevallen als je je bestelling voor 16.00 uur plaatst wordt het dezelfde dag verzonden. Zodra wij het pakket hebben aangeboden bij onze bezorgdienst ontvang je hiervan een bericht.

De levertermijn van je bestelling is normaal gesproken binnen 5 werkdagen.

De verzendkosten bedragen € 7,95. Bij bestelling van € 150,00 of hoger zijn de verzendkosten gratis.

Al onze bestellingen worden voorzien van een track and trace code. Deze ontvang ja via het opgegeven e-mail adres op het moment van verzenden.

Levering & Retouren

Wanneer je niet thuis bent tijdens de bezorg poging, word je pakket automatisch naar een PostNL punt bij je in de buurt gebracht. In verband met de verplichte leeftijdscontrole tijdens de bezorging is het helaas niet mogelijk om je bestelling bij de buren af te leveren.

Als je je bestelling niet hebt ontvangen, neem dan contact met ons op via chat of via info@ninaloveswine.com, zodat we kunnen achterhalen wat er mis is gegaan en indien nodig de bestelling kunnen nazenden.

Indien je een product om welke reden dan ook, niet wenst af te nemen, heb je het recht het product binnen 14 dagen na aflevering, aan NINALOVESWINE te retourneren. Je kunt contact opnemen met NINALOVESWINE om de producten te retourneren.

Retourzendingen worden in dit geval slechts geaccepteerd indien de originele verpakking inclusief het etiket van het product onbeschadigd en ongeopend is, waarbij tevens geldt dat de kosten voor retourzendingen voor je eigen rekening komen.

Na ontvangst van de retourzending worden de artikelen door ons gecontroleerd en wordt het aankoopbedrag aan u terugbetaald.

Mocht het product, om welke reden dan ook, niet voldoen aan je verwachtingen, neem in dat geval contact met ons op. Wij zoeken dan samen met je naar een passend alternatief.

Klachten

Wij pakken alle pakketten met uiterste zorg in en ze worden verzekerd opgestuurd. Helaas is het altijd mogelijk dat er tijdens het transport breuk of schade ontstaat.

Indien er breuk of schade aan je bestelling is ontstaan verzoeken wij je om dit z.s.m. bij ons te melden en foto’s door te sturen van de breuk of schade. Zodat we dit snel kunnen oppakken en claimen bij onze bezorgdienst.

Heeft je wijn kurk? Dit is natuurlijk altijd erg vervelend. Om ervoor te zorgen dat deze klacht goed beoordeeld kan worden, mag je de fles aan ons retour zenden. Voor deze retour zending zijn een aantal dingen erg belangrijk.

In het geval van een kurkklacht dien je dit per e-mail aan ons te melden. Dit kan naar info@ninaloveswine.com

Wij zullen je dan een retour label toezenden waarmee je de fles kosteloos bij een PostNL locatie kunt aanbieden. Voor deze retourzending mag de fles niet langer dan 2 maanden geleden zijn aangekocht. En de fles mag niet langer dan 7 dagen geopend zijn. Daarnaast dient de desbetreffende fles nog voor 3/4 vol te zijn. Lege flessen kunnen wij helaas niet meer beoordelen en mogen dan ook niet geretourneerd worden.

Bij de retour zending van de fles is het belangrijk om je naam en het factuurnummer van je bestelling te benoemen. Zodra wij de fles retour hebben zullen wij deze ter beoordeling aan de importeur overdragen. Tevens zullen wij middels een tegoedbon de fles aan je vergoeden, mits de kurkklacht gegrond is.

Contact

Still have questions?